Сладолед с кокосово мляко

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

кокосово мляко - 250 мл гъсто

крема сирене - 150 г

стевия - 40 г /равно на 40 г захар/

 

Начин на приготвяне:

Вземете консервата с кокосово мляко и я разтръскайте хубаво.


Приберете я в хладилника за поне 4 часа. Ще видите как от течно състояние се превръща в гъст кокосов крем.

Ако отгоре е по-гъсто, разбъркайте с лъжица до получаване на хомогенна смес.

Към гъстото кокосово мляко се прибавят крема сиренето и подсладителят.

Разбърква се хубаво с бъркалка, не с миксер. Получава се много хубав кето крем.

Този крем може да ползвате по най-различен начин.

Добавете какао на прах и ще получите вкусен какаов кето крем, който може да си хапнете директно, да го използвате за кето торта или превърнете в кето сладолед.

Добавете плодове или сладко от плодове.

Добавете ядки, шоколад.

Приберете крема във фризера за 2-3 часа. След това го гарнирайте по ваш вкус.