Сочен ориз с пилешки гърди и подправки за нула време

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

пилешки гърди - 600 г

ориз - 1 ч.ч.

тиквички - 1 бр.

домати - 2 бр.

моркови - 1 бр.

лук - 1 глава


олио - 70 г

черен пипер - 1 ч.л.на зърна

универсална подправка - 2 с.л.

черен пипер - 1 ч.л. смлян

магданоз

сол - на вкус

пилешки бульон - 3.5 ч.ч.

 

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешките гърди на едри кубчета.

2. Сварете ги в подсолена вода с няколко зърна черен пипер за около 30 минути.

3. Нарежете лука, моркова и магданоза на дребно, а тиквичките и доматите - на по-едри кубчета.

4. В тавата, в която ще готвите ястието, сложете измития и отцеден от водата ориз.

5. Добавете нарязаните зеленчуци, поръсете с черен пипер, зеленчукова подправка и олио.

6. Разбъркайте добре ориза с домати и подредете късчетата пилешко месо.

7. Залейте пилето с ориз с пилешкия бульон и го сложете в загрята фурна на 220 °C за около 45 минути.

 

Приятен апетит!