Сос Бешамел у дома

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

зехтин - 3 с.л.

брашно - 40 г

растително мляко - 400 мл

индийско орехче - 1/2 ч.л. на прах

сол - на вкус

черен пипер - на вкус


 

Начин на приготвяне:

Рецептата за класически сос Бешамел традиционно се прави само с 3 съставки: масло, брашно и мляко.

За веган версията животинските продукти просто се заменят с растителни.

Загрейте в тиган зехтина, добавете брашното и пържете около минута.

Добавете на части растителното мляко по вашия избор, като не спирате да бъркате.

След това прибавете солта, черния пипер и индийското орехче и гответе до достигане на желаната гъстота.

Имайте предвид, че като изстине сосът за зеленчуци, ще стане още по-гъст.