Спагети с няколко сирена и шунка, която не отстъпва на тези в ресторантите

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

паста - 200 г

шунка - 100 г

моцарела - 60 г

кашкавал - 60 г

готварска сметана - 150 мл

вода - 50 мл от сварената паста


магданоз

сол

черен пипер

 

Начин на приготвяне:

1. Сварете пастата по във вряща вода с лъжичка сол и олио за 7 минути.

2. Когато спагетите са готови, ги отцедете, като запазите малко от водата.

3. Нарежете шунка, кашкавал и моцарела на тънко.

4. Намажете една тава с олио и в нея изсипете сварените спагети.

5. Добавете шунка, сметана и малко от водата, в която са се варили.

6. Поръсете с подпровки по избор.

7. Сложете отгоре кашкавал и моцарела.

8. Сложете ги във фурната на 180 градуса за 15 минути.

9. Поръсете с магданоз.

 

Приятен апетит!