Спагети с тиквички и гъби

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

тиквички - 3 бр.

печурки - 3 бр. /големи/

чесън - 2 скилидки

песто - 4 1/2 ч.л.

чери домати

сирене


 

Начин на приготвяне:

1.Приготвяме спагети от тиквички, използвайки спирализатор.

2.В широк и дълбок тиган загряваме малко зехтин или олио и прибавяме спагетите от тиквички, нарязаните на тънки филийки гъби и пресованите скилидки чесън.

3.Разбъркваме около 4-5 минути, като отделената излишна течност при готвенето отстраняваме от тигана и при необходимост добавяме още малко мазнина и готвим до готовност.

4.Зеленчуковите спагети трябва да останат леко сурови. Не бива да омекват съвсем.

5.Отстраняваме от котлона и посоляваме леко.

6.Спагетите се разделят в три чинии.

7.Върху всяка порция се добавят по около 1 1/2 ч.л. песто, натрошено сирене и нарязани чери домати.