Специален сладкиш с грис и бисквитки

icon
Sofialive.bg
Източник: supichka.com

Необходими продукти:

прясно мляко - 1 л

пудинг - 37 г с вкус на ванилия

грис - 9 с.л.

захар - 8 с.л. кристална

краве масло - 125 г

маслени бисквити - 100 г


топинг - за украса горски плодове

 

Начин на приготвяне:

1.В купа се смесва лъжиците грис и сухата смес пудинг, след което се налива постепенно малко от прясното мляко и се бърка енергично, за да стане на гладка гъста каша без бучки.

2.В тенджерка се поставя останалото прясно мляко да заври на котлона, прибавя се захарта и се бърка до пълното и разтваряне.

3.Няколко минути преди да заври прясното мляко, се изсипва гъстата смес и се бърка енергично млякото, докато стане гъст крем.

4.След 2-3 минути кремът с грис се дърпа от огъня и се поставя краве маслото, нарязано на парчета.

5.Разбърква се до пълното разтапяне на краве маслото.

6.Оставя се да изстине кремът, като периодично се разбърква, за да не хване кора.

7.В правоъгълна форма се поставя фолио за свежо съхранение и върху него се изсипва кремът.

8.Заглажда се хубаво и се нареждат бисквитите плътно една до друга, предварително натопени в прясно мляко.

9.Сладкишът с грис се завива с фолио от всички страни и така полученият сладкиш се поставя в хладилника за едно денонощие.

10.Преди сервиране се отстранява фолиото и сладкиша с бисквити се обръща в подходяща форма.

 

Да ви е сладко!