Специални кюфтета на скара - няма по-вкусни

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

кайма - 1 кг (смес или свинска)

чушки - 1 бр. червена

лук - 1 глава

гъби - 4 бр.

сол

черен пипер


чубрица

кимион

червен лют пипер

магданоз

кашкавал - 150 г

 

Начин на приготвяне:

Овкусете каймата с всички изброени подравки, добавете измитата и ситно нарязана на кубчета червена чушка, както и нарязаните на ситно печурки.

Омесете каймата много добре.

Оставете покрита в хладилника за няколко часа.

Настържете кашкавала.

От каймата оформете кюфтенца.

Върху стреч фолио с мокри ръце направете кюфтетата и ги слепете едно с друго, а в средата сложете от кашкавала, оформете добре с влажни ръце, за да не изтече кашкавалът.

Печете на скара или на грил.

Поднесете със салата по избор.