Специално ястие от тиквички и лук - много подобно на кюфтенца

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

тиквички - 3 броя, около 900 г

лук - 3 глави

яйца - 3 броя

бадемово брашно - 100 г

кашкавал - 200 г

копър - 1/2 връзка


чесън на прах

сол

 

Начин на приготвяне:

1. Настържете тиквичките и лука, посолете и оставете да изтече излишния сок за около 1-2 часа.

2. Отцедете зеленчуците от излишната вода и ги поставете в купа.

3. Добавете яйцата, предварително настърганият кашкавал и бадемовото брашно.

4. Разбъркайте всичко.

5. Подправете със сол и чесън на прах.

6. Нарежете копър и добавете към сместа.

7. С лъжица загребете част и поставете в тава, предварително застлана с хартия за печене.

8. Оформете зеленчукови кюфтета на разстояние едно от друго.

9. Загрейте фурната предварително до 180 градуса.

10. Печете за около 25-30 минути.

 

Приятен апетит!