Студена зеленчукова супа

icon
Sofialive.bg
Източник: Thinkstock

Необходими продукти:

цвекло - 250 г

картофи - 3 бр.

чесън - 3 скилидки

копър - 1/2 връзка

магданоз - 1/2 връзка

краставици - 1 бр. малка


яйца - 2 бр.

сметана - 4 с.л.

порция

сол

лимонов сок

 

Начин на приготвяне:

Почистеното, измито и надребнено цвекло се сварява до омекване в подсолена вода заедно с нарязаните на кубчета картофи.

Отстранява се от огъня, оставя се да изстине, като водата, в която са се варили се запазва.

Преди сервиране се слагат ситно нарязаните копър и магданоз, нарязаната на кубчета краставичка и счуканият чесън.

Към всяка порция зеленчукова супа се прибавят нарязано на колелца яйце и лъжичката сметана.

Подправя се със сол и лимонов сок на вкус.