Супа с карфиол и гъби

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

карфиол - 1 средна глава

печурки - 250 г

моркови - 3 бр.

кромид лук - 1 гл.

киноа - 2 с.л.

бадемово мляко - 100 мл


шарлан - 3 - 4 с.л.

сол - на вкус

 

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме карфиола, след което го начупваме.

Почистваме, измиваме гъбите и ги нарязваме на филийки или кубчета.

Задушаваме гъбите и нарязаните лук и моркови с 1 с.л. шарлан и малко вода.

Когато омекнат, покриваме с вода и доливаме още до желаното количество, сипваме останалото количество шарлан и след като заври, оставяме супата с карфиол да къкри на слаб огън до сваряване на карфиола.

Сваляме от котлона и застройваме супа с гъби с бадемовото мляко.

Разбъркваме и оставяме да престои под капак 10 - 15 мин карфиолена супа с гъби.