Супер яхния с наденица

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

наденица - 3 бр.

олио - 5 с.л.

праз - 4 стръка

червен пипер - 1 ч.л.

домати - 300 мл белени, консервирани

сол


захар - 1/4 ч.л.

риган - 1/2 ч.л.

босилек 1/2 ч.л. сух

брашно - 1 с.л.

 

Начин на приготвяне:

Суровата наденица се нарязва на парчета и запържва в сгорещено олио.

Щом се изпържи, се изважда, на нейно място се слага почистеният и нарязан праз лук заедно с 50 мл. вода и се оставя да се задуши.

Щом омекне, се прибавят нарязаните белени домати.

Доматите и празът се разбъркват на няколко пъти, налива се чаена чаша вода и сол на вкус.

Слага се малко захар, за да се убие киселият вкус на консервираните домати и подправките.

Изпържената наденица се връща в съда, в който готвим, и яхнията се оставя да се готви на умерена температура за около 20 минути, след което се сгъстява с разтворено в малко вода супена лъжица брашно.

Оставя се яхнията с наденица за още 5-6 минути, след което праз яхнията се поръсва с нарязан на дребно магданоз и е готова за сервиране.