Свински ребра с ориз

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

свински ребра - около 1 кг

лапад - 200 г

зелен лук - 3 стръка

моркови - 1 бр.

ориз - 2 ч.ч.

олио - 4 с.л.


домашна подправка - 2 с.л.

джоджен

 

Начин на приготвяне:

В съд изсипваме олиото, прибавяме ребрата, изпържваме от двете страни, прибавяме вода колкото да се покрият, и оставяме да се варят.

Изчистваме лапада от дръжките и го бланшираме за няколко минути във вряща подсолена вода.

Нарязваме на ситно моркова и лука и ги задушаваме в сгорещено олио за около 5 минути, като след това добавяме лапада и разбъркваме.

Измиваме си ориза и него прибавяме към останалите продукти, както и домашната подправка.

Овкусяваме с черен пипер и джоджен, изсипваме всичко в тавичка, като добавяме към 1 ч.ч. ориз 4 ч.ч. вода.

Нареждаме сварените ребра и поставяме във фурната.

Печем докато оризът на фурна е готов.