Така лещата яхния става най-хубава - не забравяйте тази съставка

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

леща - 250 г

лук - 1 глава

чушки - 1 бр.

моркови - 2 бр.

картофи - 2 бр

чесън - 3 скилидки


олио - 20 мл

доматен сос - 500 мл

захар - 1 с.л.

чубрица - 1 ч.л.

дафинов лист - 2 бр.

червен пипер - 1 с.л.

пресен магданоз

 

Начин на приготвяне:

1. Измийте лещата покрийте със студена вода.

2. Лука, морковите и пиперката нарежете на дребно и сложете при лещата.

3. Картофите обелете и пуснете цели, добавете олиото и подправките, без магданоза и чесъна.

4. Изсипете и доматеният сос и всичко сварете, докато лещата омекне.

5. Малко преди да се свали яхнията от котлона, извадете картофите и намачкайте на пюре.

6. Върнете в тенджерата заедно с наситнените чесън и магданоз.

7. След още пет минути варене яхнията с леща е готова.

 

Приятен апетит!