Така се получава най-доброто Руло Стефани по рецепта на баба

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

стар хляб - 600 г

лук - 1/2 глава

магданоз

чубрица

черен пипер

червен пипер - 1 ч.л.


яйца - 1 бр.

кимион - млян на вкус

Плънка

моркови - сварени

кисели краставички

картофи - варени или печени

лук - 1/2 глава за карамелизиране

 

Начин на приготвяне:

1. Накиснете хляба в хладка вода за няколко минути.

2. След като вече е поел течността и е омекнал, го изстисквате и слагате в купа.

3. Нарежете лука, добавете и него при хляба, следват подправките, тук е много важно да се ползват повече подправки, те дават типичния вкус на ястието, яйцето.

4. Започнете да месите и като се смеси добре всичко, оставете сместа за половин час на хладно да се овкуси добре.

5. След това сте намазали овална форма от йена глас с олио и в нея слагате половината смес.

6. Подредете си плънка, моята е от печени картофи, които слагате на три реда в средата на соленото руло.

7. Отгоре покрийте с останалата част от сместа.

8. Оформете с ръце.

9. Нарежете лука за върху рулото, разпределете го в краищата.

10. Поръсете отгоре лук и руло с малко олио.

11. Затворете с капака и печете на 200 °C, докато отдолу видимо рулото почна да се запича.

12. Махнете капака и допечете за загар.

13. Сервирайте с картофена салата.

 

Приятен апетит!