Така става най-хубавата мусака - баба ми издаде тайната

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

кайма - 500 г свинска

картофи - 800 г

моркови - 1 бр.

чесън - 1 - 2 скилидки

лук - 1 малка глава

доматен сок - 1 малко шише


олио

черен пипер

червен пипер

чубрица

ЗА ЗАЛИВКАТА

яйца - 2 - 3

кисело мляко - 1 кофичка

брашно - 1 с.л.

сода - 1 щипка

 

Начин на приготвяне:

1. Сложете каймата да се запържи с нарязания лук и морков, като към нея добавете малко вода, за да може да се раздроби.

2. Сложете и доматеният сок с чубрицата, черния, червения пипер и ситно нарязания чесън.

3. Картофите обелете, измийте и нарежете на дребни кубчета.

4. В тава разбъркайте картофите с каймата и прибавете малко вода, за да се облеят.

5. След като се запече мусаката, а водата изври, залейте със заливката.

6. Върнете, за да се запече и получи златист цвят.

7. Гарнирайте с кисело мляко.

 

Приятен апетит!