Тиквеник с кори от баница с пудра захар

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

кори за баница - 1 пакет Белла

прясно мляко - 1 литър

тиква - 1 кг настъргана

захар - 1 в.ч.

орехи - 1 в. ч. млени

канела - 1 пакетче


масло - разтопено

 

Начин на приготвяне:

1.Тиквата се вари 30 мин. в прясно мляко и след това се вдига от огъня.

2.Изцежда се в решетка за макарони, изчаква се да изстине.

3.Прибавят се орехите, канелата и захарта и се бъркат, докато се получи еднородна смес.

4.Всяко листо от корите се маже с масло и се слага от сместа.

5.Навива се на дължина на руло с игла, сбръчква се и се реже на парчета.

6.След това се реди в тава, като тиквеникът се изпича до леко червен цвят отгоре.

7.Изважда се да изстине и се поръсва с пудра захар.

 

Приятен апетит!