Тиквички с ориз по специална рецепта - тайната е в тази съставка

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

лук - 1 глава

олио - 6 с.л.

тиквички - 1 бр.

ориз - 1 ч.ч.

булгур - 1 к.ч.

домати - 1 бр.


сол

черен пипер - 1/2 к.л.

магданоз

копър

 

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на дребно главата лук и задушете в малко мазнина.

2. Към тях добавете измитите ориз и булгур.

3. Налейте чаша вода и разбъркайте.

4. След като се усвои водата от ориза и булгура, добавете настърганият домат.

5. Овкусете ястието със сол, черен пипер и нарязани на ситно пресен магданоз и копър.

6. Тиквичките с ориз прехвърлете в тава, налейте още една чаша вода и поставете във фурната.

7. Тиквичките с ориз и булгур печете на 200 °C за около 45 минути.

 

Приятен апетит!