Традиционна рецепта за апетитна супа топчета

icon
Sofialive.bg
Източник: Thinkstock/Guliver

Необходими продукти:

кайма - 250 г

моркови - 1 бр.

картофи - 2 бр.

фиде - 1 чашка от 100 мл

олио

масло


червени чушки - 1 бр.

лук - 1 глава

магданоз

черен пипер

сол

ЗАСТРОЙКА

яйца - 1 бр.

кисело мляко - 1 ч.ч

 

Начин на приготвяне:

1. Зеленчуците почистете и нарежете на дребно.

2. Задушете в малко олио и масло.

3. След това налейте вода, около 1.5 л.

4. Добавете сол и черен пипер.

5. От каймата оформете топчета, които се пускат в супата топчета, като заври.

6. Варете до готовност около 20 мин.

7. След това добавете фиде и изключете котлона.

8. Готовата супа поръсете с нарязан магданоз.

9. Направете застройка от чаша кисело мляко и едно яйце.

10. От супата първо вземаме малко и я добавете към застройката.

11. След като е темперирана, я сложете към супата топчета.

 

Приятен апетит!