Уникален боровинков кекс

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

брашно - 1.5 ч.ч.

бакпулвер - 1 ч.л.

сода бикарбонат - 1/2 ч.л.

масло - 60 г

захар - 1 ч.ч.

яйца - 2 бр.


ванилова есенция - 1/2 ч.л.

кисело мляко - 1/2 ч.ч.

праскови - 3 бр.

боровинки - 200 г

пудра захар - за поръсване

 

Начин на приготвяне:

1. В купа пресейте брашното, бакпулверът и содата.

2. В друг съд разбийте омекналото масло, захарта и двете яйца, докато станат на пухкав крем.

3. Добавете ванилията и киселото мляко при непрекъснато разбъркване.

4. Вече на по-ниска скорост добавете сухата смес от брашно, а след него и половината от боровинките.

5. Прехвърлете сместа във форма с подвижен борд, на дъното на която е поставена хартия за печене, а стените са намазнени.

6. Върху тестото наредете нарязаните на резенчета праскови, а между тях останалите боровинки.

7. Отгоре поръсете със супена лъжица захар.

8. Плодовият сладкиш печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 50 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

9. Готовият десерт оставете да се охлади напълно, извадете от формата и поръсете с пудра захар.

 

Да ви е сладко!