Уникално ястие, подобно на омлет, но с тиквички, яйца и сирене

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

яйца - 3 бр.

тиквички - 3 бр.

краве масло - 1 с.л.

бадемово брашно - 3 с.л.

кашкавал - 150 г

бакпулвер - 1 ч.л.


копър

сол

плънка

крема сирене - 250 г

краве сирене - 100 г

чесън - 3 скилидки

заквасена сметана - 3 с.л.

копър

 

Начин на приготвяне:

1. Настържете тиквичките на ситно ренде заедно с кората, посолете и оставете за няколко часа, за да се отцедят от излишната вода.

2. В купа разбийте яйцата, прибавете разтопеното краве масло, настъргания кашкавал, бадемовото брашно с бакпулвера, накрая прибавете и тиквичките.

3. Всичко се разбъркайте до еднородна смес и подправете със ситно нарязания копър и сол на вкус.

4. В голяма правоъгълна тава, постлана с хартия за печене, поставете сместа и разпределете равномерно по цялата тава.

5. Печете блата от тиквички в предварително загрята фурна на 180°C за около 25 минути или докато се запече с приятен загар.

6. Пригответе плънката, като в купа смесите натрошеното краве сирене, крема сиренето и заквасената сметана.

7. При възможност пасирайте с пасатор до еднородна смес.

8. Накрая добавете чесънът, нарязан на ситно или пасиран и ситно нарязания копър.

9. След като е изпечен и охладен, намажете блата с плънката равномерно и навийте на солено руло от тиквички.

 

Приятен апетит!