Винен кебап с червено вино

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

свинско месо - 700 г плешка

олио - 5 с.л.

лук - 2 глави

моркови - 2 бр.

домати - 200 г консервирани

червено вино - 100 мл


сол

черен пипер

червен пипер - 1 с.л.

брашно - 2 с.л. препечено

магданоз - пресен

 

Начин на приготвяне:

  1. Измийте добре месото и го нарежете на хапки.
  2. Поръсете го със сол и черен пипер на вкус.
  3. Нарежете също лука и морковите.
  4. Включете уреда на програма brown и налейте олиото.
  5. На тази програма може да готовите с отворен капак.
  6. Щом загрее, прибавете месото и го запържете за няколко минути.
  7. След това прибавете нарязаните лук и моркови.
  8. Задушете и тях, докато лукът омекне.
  9. Добавете доматите и червения пипер.
  10. Ползвах консервирани, обелени и нарязани домати.
  11. Щом течността от доматите се изпари, прибавете червеното вино и оставете да къкри още няколко минути.
  12. След това прибавете около 600 мл гореща вода и няколко дафинови листа.
  13. Изключете програма brown, затворете капака на уреда и го заключете.
  14. Изберете програма готвене под налягане и настройте таймера на 25 минути.
  15. Щом изтекат тези минути, освободете налягането и отворете уреда.
  16. Размийте брашното в малко количество вода и го добавете към кебапа.
  17. Включете уреда отново на програма brown и оставете да къкри 5 минути.
  18. Междувременно си пригответе ориза за гарнитура.
  19. Аз ползвах смесени ориз и киноа, които се приготвят в плик.
  20. Сварих ги според описанието на опаковката за 18 минути във вряща подсолена вода.
  21. Сервирайте този вкусен винен кебап в мултикукър с топка ориз, поръсен с пресен магданоз.