Вкусна яхния със свинско месо и зеленчуци

icon
Sofialive.bg
Източник: vkusnoteka.bg

Необходими продукти:

свинско месо - 700 г за готвене (плешка или др.)

олио - 1 к.ч.

моркови - 2 бр.

картофи - 6 бр.

грах - 500 г, замразен

чубрица


сол

черен пипер

червен пипер - 1 с.л.

лук - 1 бр. голяма

чушки - 1 бр. червена

брашно - 1 с.л.

вода - 750 - 800 мл

магданоз

 

Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото за яхнията на едри парчета.

2. Овкусете със сол и черен пипер.

3. В тенджера загрейте олио, задушете се свинското за 10 минути и извадете в тава заедно с отделения сос.

4. Изсипете малко олио, нарязаните лук, моркови, чушка и картофи на кубчета.

5. След 3-4 минути поръсете червен пипер, налива се гореща вода.

6. Овкусете със сол и чубрица, добавете замразен грах и месото.

7. Оставете за 10 минути на котлона и прехвърлете в правоъгълна тава 35 на 23 см.

8. Брашното размийте с малко вода на кашичка и изсипете в тавата, леко с вилица разбъркайте и сложете във фурната загрята на 180 градуса да се пече за 45- 50 минути.

9. Опитвате и ако месото е готово, изключете фурната.

10. Поръсете с нарязан магданоз и сервирайте свинското с картофи.

 

Приятен апетит!