Вкусна пилешка яхния с картофи за нула време

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

картофи - 4 - 5 бр

олио

пилешко месо - бяло или 2 бутчета

лук - 2 глави

доматен сок - 100 мл

червен пипер - 1 с.л.


сол - на вкус

дафинов лист - 2 бр.

магданоз

 

Начин на приготвяне:

1. В тенджера загрейте олио и запържете нарязаното пилешко месо.

2. Сложете обелените и нарязани картофи и ситно нарязан лук.

3. Разбъркайте за 3-4 минути и поръсете с червен пипер.

4. После налейте топла вода да покрие продуктите и оставете да се готви на умерен огън.

5. Когато месото и зеленчуците са готови, извадете месото и го обезкостете, ако е от бутчета и накъсайте на мръвки.

6. Сложете отново в тенжерата и добавете доматения сок с дафиновия лист и сол на вкус.

7. Оставете яхнията да поври още малко 2-3 минути, ако е по-рядко може да се сгъсти с 1 с. л. брашно.

8. Готовата яхния поднасете топла с нарязан магданоз.

 

Приятен апетит!