За да ти е мирна главата

icon
Sofialive.bg

Където и да отидем, каквото и да правим, в живота винаги търсим чувство за сигурност. Тази потребност обикновено свързваме и с материалните си придобивки (като дом, кола и други), и с взаимоотношенията си с останалите. За да си осигурят по-спокоен живот, много хора по света се обръщат към застрахователните услуги. В България обаче често тази тема се свързва с излишни разходи, сложни термини и обемна документация. И с коли - знаеш, че е добре да застраховаш возилото си, но вероятно не се замисляш за своя живот и начините, по които можеш да подсигуриш себе си.

4_1024_11

По този повод от френският лидер в застраховането Групама ни светнаха по въпроса Защо е добре да се застраховаме? Отговорът е кратък и ясен: застраховката е инвестиция в бъдещето. И в допълнение тя е отговорност към другите и сигурност за нас и нашите близки. Тъй вярно!

Ако говорим за животозастраховане, то е малко популярно у нас, но е също толкова важно, както и застраховането на личния автомобил. Все пак никой не знае какво ще се случи утре и макар и да се мъчим да живеем позитивно, добре е да си осигурим спокойствие. Застраховката Живот, например, обезпечава твоите близки, ако (не дай Боже) ти се случи нещо, а детската спестовна застраховка Бон Шанс ти позволява да влагаш средства в полза на твоите хлапета.

2_1024_31

Нашият дом е нашата крепост, но често забравяме това, докато съседът не ни наводни или настане някое природно бедствие. Застрахователната защита със сигурност няма да те избави от нахлуващата в апартамента вода, но ще ти помогне с тежкия процес на възстановяване, по който често хвръкват куп спестявания (непредвидени разходи, нали разбираш).

Застраховката Гражданска отговорност на физически лица пък е насочена не само към имуществото, а навсякъде, където би могъл да нанесеш повреда в ущърб на някой друг. Така де, колкото и да си примерен - случва се. Дали ще спортуваш или ще се шляеш с кучето в парка, имаш отговорности и с този продукт си гарантираш финансовата им обезпеченост.


3_1024_27

И понеже знаем, че се кефиш на пътешествията, оставихме двете свързани с тях теми за десерт. Докато си на път, може да се случи всичко - от това да срещнеш голямата си любов до всякакви рискови ситуации. Не ти ги пожелаваме, но е приятно да се чувстваш защитен, потегляйки на приключение. Застраховайки се, ти си подаряваш спокойствие, че ако се разболееш по време на път, случи се някаква злополука или друго, си подсигурен. Все пак невинаги имаш възможност просто да обърнеш посоката, да се прибереш вкъщи и да се погрижиш за ситуацията. Ако пък ти се наложи да отмениш поетия ангажимент, насреща ти е застраховка Отмяна на пътуване. За всичко са помислили, нали? И то вместо теб!

5_1024_08

Стигнахме до автомобила. Там е кристално ясно защо ти е нужна Каско или Гражданска отговорност. Дори и да си перфектен шофьор и да реагираш чудесно на пътя, не знаеш кой се движи около теб. А и автомобилните застраховки те подсигуряват не само на територията на страната, но и извън нея. Но може би не си чувал за варианта Авто асистънс - предложение, което покрива голям набор от рискове и ти дава сигурност, че където и да се намираш в нужда, ще получиш съдействие денонощно.

Толкова от нас по темата. Сега е твой ред да направиш равносметка и да решиш кое е по-важно: здравето и сигурността или... здравето и сигурността.

Смята се за консерва, но с това розово сако не може да ни заблуди