За разумното шофиране

icon
Sofialive.bg

Със сигурност си обръщал внимание на призивите на алкохолни напитки продуктът им да се консумира с умереност. Перно Рикар България не правят изключение, а дори предприемат крачка напред в апела си за пиене с мярка. Компанията стартира новата си програма "Шофиране = Отговорност", в която, както виждаш, се обръщат към водачите на автомобили за внимание на пътя и спазване на правилата за движение.

Целта е повишаване на информираността на младите и бъдещите шофьори за опасностите от шофирането в нетрезво състояние. Тази задача Pernod Ricard са си поставили в световен мащаб. У нас като част от кампанията са предвидени късометражен игрален филм, комикс и информационна уеб платформа, която ще бъде активирана на 17 септември. За гимназиите пък ще има специален наръчник на класния ръководител, който ще служи като помагало в Час на класния.

alexander_sano_1024
Кадър от филма Моментът никога не е само един

Първият модул "Бъди отговорен - не шофирай пил" се обръща към възрастовата група 18-25 години като една от най-рисковите по отношение на шофирането в нетрезво състояние. Късометражният филм Моментът никога не е само един вече се завъртя на избрани локации, а в каста му влизат Александър Сано, Силвия Петкова, Силвестър Силвестров и Филипа Балдева.

Ние подкрепяме кампанията и на свой ред те призоваваме - бъди отговорен шофьор.

На сърце му е стилът а ла Джеймс Бонд, но май си мечтае да е шейх