Крокодилът от „Ботунец“ ще участва в закриването на олимпийските игри по река Сена

icon
Sofialive.bg
Източник: Getty Images

Крокодилът, който до онзи ден частни лица отглеждаха в една локва в столичния квартал „Ботунец“, ще участва в закриването на олимпийските игри в Париж. Това ще стане по молба на творческия екип, разработващ сценария за церемонията.

След бляскавото и оригинално откриване на игрите, което премина тържествено по река Сена, а не на скучен стадион, сега целият свят очаква с интерес закриването.

Бойко Борисов, който е запален спортист и страстен телевизионен зрител на спортни събития, веднага яхна вълната и коментира крокодила.

Още: Асфалтират Симеоновския лифт, за да не си личи, че го е имало

„Ето, пак благодарение на ГЕРБ се случват нещата и България ще получи световно внимание. Гьолът в „Ботунец“ е от времето на Фандъкова. Ние създадохме условия за отглеждането на диви животни в столицата и това бе оценено от нашите европейски партньори. Добре че Терзиев, Кирил и Асен са жълтопаветници и не ходят в крайните квартали. Иначе досега щяха да заровят дупката и да построят нещо с левчетата, които взеха от хората за всеки литър купен бензин“ – поясни разпалено Борисов, без да подозира, че парижани искат крокодила със съвсем други мотиви.

Оказа се, че организаторите включват крокодила в речната церемония като символ на всички живи същества, освободени от нехуманните условия, в които са отглеждани. Като символ на корумпираните режими, където всеки прави каквото си иска.

Българите, които не одобряват управлението на родния спорт и смятат, че Стефка Костадинова е полезна за БОКтолкова, колкото Боби Михайлов бе полезен за БФС, добавиха своя интерпретация на случая. Според тях крокодилът ще символизира потъването на българския спорт, където алчните бизнес интереси поглъщат всичко.


Те напомнят, че Украйна е във война, но вече има 8 медала в Париж (от тях 3 са златни), докато България не е във война и няма нито един, поне до следобеда на 8 август.

Още: “Възраждане” - Варна поема към Гърция, за да освободи Ергена от опашката с жени

БОК обаче излезе със своя интерпретация за крокодила. Според тях организаторите на игрите правят отчаяни опити да покажат на света, че Сена е чиста и в нея могат да плуват живи същества, без да влязат в болница. Затова са се спрели на крокодил, който е израснал в локва, и то българска.

При това положение ние съвсем се объркахме и ще чакаме да чуем становището на Българската православна църква, за да вземем информирано решение за крокодила.

 

Автор: Дон Базилио

Още: Ще снимат “Под прикритие” в клуба на Нотариуса за по-голяма автентичност