Рецептата, която ще ви представим днес е вкусна, бърза, солено, но диетична. Нарича се с модерното име "брънч", може да го хапвате между закуска и обяд или между храненията. Доста е засищащо.
Ето и как се приготвя!
Необходими продукти:
яйца - 1 бр.
кисело мляко - 250 г
сол - 1 щипка
сода за хляб - 1/2 ч.л.
олио - 3 с.л.
маслини - 7 бр.
сирене - 50 г
пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч.
царевично брашно - 9 с.л.
брашно от спелта - 3 с.л.
сусам - 1/2 ч.ч. за овалване
Как се приготвят:
1. Изсипете трите вида брашно в купа. Сложете сол и чуквате в средата едно яйце.
2. Разбийте полученото до момента с пасатор или каквото имате под ръка и добавете киселото мляко с активираната сода за хляб, олио и натрошено сирене.
3. Нарежете маслините на ситно и прибавете към сместа.
4. От всичко до момента направете меко тесто, което леко да лепне.
5. Сипете сусам в плитка чиния.
6. Късате малко топче тесто и с ръце оформете пръчица, която се овалва в сусама.
7. Наредете хрупкавите солети в тава върху хартия за печене.
8. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Време за печене: 15 минути.
Приятен апетит!
Още от Запазено място:
- Луксозен ресторант с градина и стек специалитети в София
- Най-доброто време, за да усетите естествената красота на Япония
- Всичко нужно за домашния майстор и градинар в TeMax
- Бриколаж за начинаещи: Всичко, което ви трябва, за да започнете
- Как да планирате разходите си с помощта на потребителски кредит?
- Обновяване на домашния офис: Как да изберем подходяща техника?
- Как да изберем перфектния душ или вана за дома си?
- Безопасност на пътя по време на зимните празници: как да осигурим комфортно и сигурно пътуване?
- Сравнение на поколенията: По-бързи, по-силни и по-гъвкави ли са днешните спортисти?
- Предимствата на големите гардероби: Повече място, повече стил
Коментари