Кои са най-големите предизвикателства пред iGaming индустрията в България?

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Може би мнозина не се замислят върху развитието на технологиите и тяхното успешно налагане в днешно време. Особени успехи бележи iGaming секторът, като интересът към него очевидно няма никакво намерение да намалява. Редно е да отбележим, че българските онлайн казина също са част от тази индустрия и анализаторите от Silentbet обръщат сериозно внимание на някои от големите предизвикателства, които ще помогнат за отличаването на най-добрите и конкурентни такива. Преди да продължим, трябва да знаем и още една подробност, родните оператори могат да се похвалят не само с оригинални идеи, но и доста добра адаптивност на пазара. Като един от най-успешните сектори, тук трябва да знаем, че клиентите следят много ревностно всички нови предложения и функции. Кои обаче ще бъдат основните предизвикателства в бъдеще:

1. Изборът на игри

Най-вероятно е трудно за мнозина да проверят всяко едно заглавие и предложение в портфолиото на даден оператор. Разнообразието е не само огромно и почти необятно. Налични са повече от 3000 заглавия, а към този момент около 50 нови излизат почти всеки месец. Студиата-производители винаги се стремят да намерят правилната формула за успех, но както се досещаме, след като е налична конкуренция, мнозина трябва да внимават и да поемат рискове кое точно заглавие ще бъде по-добро от предходното. Ако си мислите, че при гейминг индустрията има трудности, то тук ситуацията е далеч по-жестока.

2. Мобилните устройства

Ще забележим, че технологиите в iGaming-a са повече от добър партньор и дават сериозно предимство, особено ако даден потребител предпочита да използва мобилния си телефон. Очевидно го прави, защото повече от 70% от клиентите днес предпочитат точно това устройство. Не говорим обаче само за онлайн игрите, но и за самия дизайн на казиното, както и на платформата. Всяко устройство е различно и операторите се възползват от всички UX услуги - в случай, че не сте запознати със съкращението, това са хората, които анализират колкото се може по-точно цялото предложение и се опитват да предложат възможно най-добрата комбинация. Най-важното е, че се поддържа разнообразие от устройства, а това става все по-трудно изпитание, дори и за най-добрите.

3. Изкуствен интелект

Не си мислете, че той няма да получи зелена светлина в уравнението за успех. Благодарение на умението му да анализира огромна база данни, можем да си представим какво точно може да предложи - по-качествено обслужване, нареждане на платформата по най-добрия възможен начин. Имате предпочитани игри, те ще бъдат на първо място, не искате да изпускате дербита, всички пазари ще бъдат налични. Изкуственият интелект се оказва не просто по-бърз от човека, но и няма нито един почивен ден. Имайки предвид огромната потребителска маса, не трябва да се изненадваме, че се търси точно такова решение. Редица брандове бързат да го интегрират, защото освен всичко ще има възможност и за по-добри промоции, при това за всеки един клиент.


4. Социалният фактор

Едва ли е изненада, но миналата година се оказа, че редица онлайн гейминг платформи станаха един предпочитан начин за забавление именно с приятели. Освен това не трябва да забравяме, че благодарение на свободата и достъпът по всяко време в платформата, мнозина започнаха  да отчитат положителните страни, а възможността да се изправим срещу почитатели от цял свят е повече от примамлива.

5. Цялостно подобряване

Представете си, че всичко, което сте виждали в този сектор не само се подобри значително, но и рязко започне да предоставя нови и още по-атрактивни възможности. Намираме се на прага на 5G технологиите, които тепърва ще предоставят въвеждането не само на нови функции, но и подобряването на старите. Очаква се по-голямата част от работата да се извършва от сървъри, докато новите скорости дават още по-сериозни шансове за абсолютно всеки един почитател. Тук предстои да видим по какъв начин ще се промени цялата платформа и какви точно позитиви могат да се очакват. Знаем само, че устройства като умните часовници ще влязат в употреба, като няма да бъдат единствените.