Съвети за избор на градински инструменти

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Да разполагате с двор е не само удобство, но и задължение. Поддържането на градината е трудна задача, предвид външните условия, климатичните промени, нуждата от грижа за растителността и други.

Градинарството е неизменна част от процеса по поддържане на екстериора на дома и изисква наличие на подходящи средства за осъществяване на основните задачи.

Какви градински инструменти ще ви бъдат необходими, за да се радвате на едно красиво и поддържано място? Научете повече от екипа на Мистър Бриколаж в следващите редове.

Кои са най-важните градински инструменти, с които трябва да разполагате?

Наборът от градински инструменти е много голям, а изборът на подходящи такива зависи от целите, които искате да постигнете, обширността на градината и вашите предпочитания.

Те се разграничават на ръчни и моторни. Към ръчните се определят брадви, вили, гребла, свидели, кирки, мотики, култиватори, лопати, ножици, триони. Сред моторните такива се определят торачки , машини за косене, системи за напояване, въздуходувки , верижни триони, тримери, храсторези, аератори и други.

Какви са съветите на Мистър Бриколаж при избор?

Когато избирате градински инструменти, трябва да съобразите няколко ключови фактори, за да вземете информирано решение:

1. Нуждите и целите на екстериора


Помислете какви са целите на екстериорното пространство, за да съобразите нуждата от конкретни принадлежности – дали ще отглеждате земеделски култури, искате ли да поддържате тревата в безупречно състояние, имате ли декоративни храстчета и дръвчета, необходима ли ви е система за напояване.

2. Качеството

Специалистите съветват да инвестирате в качествени средства за поддръжка на външните площи, които се характеризират със здравина, функционалност и издръжливост във времето, защото освен да влязат в употреба, те ще ви служат за дълъг период от време.

3. Материали

Съобразете от какви материали са изработени. Много е важно градинските инструменти, като лопати, кирки, мотики и ножици да бъдат солидни и издръжливи, като кованата стомана, а дръжките им да осигуряват сигурен и добър захват, като изработките от дърво и пластмаса.

4. Лесна употреба

Много е важно да изберете такива приспособления, които ще ви осигурят лесна и безпроблемна употреба. Това е много важно при обработка на големи площи.

5. Помислете както за летния сезон, така и за зимата

Освен за пролетта и лятото, през времето на които грижите за градината са по-големи, помислете и за зимата чрез избор на средства за обезледяване, като гребла, лопати за сняг.

За да бъдете сигурни и спокойни, че сте избрали правилните приспособления за двора, заложете на утвърден търговец, който работи в партньорство с доказани производители в бранша и предлага висококачествени артикули.