Дебора от Стара Загорa пусна видео обръщение към цяла България. Ето какво каза (ВИДЕО)

icon
Sofialive.bg
Източник: Facebook

Цяла България настръхна от историята на Дебора от Стара Загора, която беше нарязана с макетно ножче, с 400 шева, счупен нос и остригана коса. Бяха организирани множество мирни протести в страната в подкрепа на Дебора и жените, които са станали жертва на насилие. Хората излязоха с искане да се осъществи съдебна реформа във връзка със законите за защита от домашното насилие.

Днес Дебора качи видео в своя Facebook профил, чрез което се обърна към цяла България с благодарност за цялата подкрепа:

"Здравейте, добри хора. Благодаря ви, че в този много страшен за мен момент вие ме подкрепяте, мислите за мен, молите се за мен и се борите заедно с мен. Благодаря ви", каза тя.

Още: Счупен нос, душене с колан и остригване. Мира Добрева разказа за нов садистичен случай във Видинско (СНИМКА)

А под видеото тя пише: "Косата ми ще порасне, белезите ще избледнеят, а Вашата подкрепа ще остане завинаги в сърцето ми! Благодаря ви!".

Видеото трупа много харесвания, споделяния и коментари.


"Ти си силно и прекрасно момиче!", "Не се отказвай! Ти можеш! Ние сме с теб!", "Браво момиче", "Бог е с теб, както и цяла България", "Мило момиче, ти ще имаш прекрасен живот. Горе главата!", са само част от коментарите под клипа.

"Ти, смело и хубаво момиче, дори не знаеш колко много постигна! Твоята участ пробуди България и я вдигна на крак срещу насилието. Никой политик и никоя организация не успя да събуди толкова хора срещу насилието, колкото събуди ти!

Насилникът ще си получи заслуженото, а позорът му ще бъде завинаги, но не е само това! Заради обществения натиск още много момичета се осмелиха и ще се осмелят да говорят! Бяха разобличени и други насилници и още много ще излязат наяве. Парламентът направи първите законодателни промени, а ще последват и още!

Твоите рани ще зараснат, но цялото общество е ранено и ние заедно трябва да излекуваме тези рани на насилието!

Бъди смела и скъсай завинаги със средите на мутри и биячи. Продължавай да пееш, пееш прекрасно! Учи, усъвършенствай се, развивай се! Стани знамето на българските жени в борбата срещу насилието!", гласи един от коментарите с най-много харесвания.

Още: Бащата на рязаното момиче с първи думи след случая (ВИДЕО)