Голям скандал във "Фермата": Българка бе победена от чужденец на въпроси за България

icon
Sofialive.bg
Източник: btv

Голям скандал се развихри сред феновете на предаването "Фермата" заради представянето на Валерия. Някои отдават лошото представяне на притеснение, а други на липса на знания за българската история и география. 

Валерия излезе срещу чужденеца Влад и победата изглеждаше лесна, тъй като той не е учил в българско училище и не е отраснал тук. Влад заложи на метода "тото“, което му донесе чиста победа с три верни отговора.

Това донесе така важната отборна точка за отбор "Нови надежди" и вероятността за битка, която се очертаваше за Мажена, стана далечен блян.

Коментарите на зрителите сразиха Валерия, отраснала тук и завършила българско училище. Ето и част от тях:

"Чудя се как Валерия не се срамува от загубата си с която сломи надеждата в отбора си за победа, знае чалга текстове, а елементарни неща не знае дори не се постара малко разум да вложи. Жалко, че победи миналата седмица. Обезмисли труда и старанието на мъжете и жените в отбора. Голям срам, как и се пее и танцува след такъв голям провал! Чужденец да те размаже на Български въпроси!!!!!", коментира бесен зрител.

"Валерия да отива в първи клас, България е една педя красиво място и е срамота да не знае къде са Тунджа и Янтра", пише друг.

"Въпроса по география беше възможно най-лесният! Направо не знам как не можа да каже коя река минава през Ямбол?", гласи трети.


"Лошо, много лошо, Седларов“ - оказва се, че младите градски хора не знаят почти нищо за България – от географията, през историята, литературата, постижения в спорт, наука - тъжно е, но пък с какъв ентусиазъм запяха: “да минем на червено, да направим нещо откачено“ - хубаво е, че има кавал, гайда, тъпан и Лили, която сигурно знае повече песни (научени от родителите ѝ) отколкото всички останали от техните родители. Дано политиците ни да чуят Мажена и да си "сверят часовниниците – в Полша - 250 евро за едно дете, а в БГ - 20 евро за едно дете и то чак през следващата година, като ти приспаднат от данъчната основа, но детето сега има нужда от средства - за храна, за учебници, за облекло. Жалка история!", не се сдържа друг ядосан последовател.

"Такива повърхностни познания срещаме не само в тези състезания във "Фермата“, но и в "Стани богат“. Голяма част от участниците, за съжаление - не са на по-добро ниво, което не говори добре за образованието в България, много пропуски за неща, които задължително се учат още от малките класове.", заключава накрая един от най-бесните зрители.