Какво са cash out залозите и как са полезни?

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Клишето гласи, че без значение от резултата, един футболен мач не е приключил, докато не чуем последния съдийски сигнал. Говорейки за залози подобно твърдение наистина е в сила. Колко пъти сте чували оплаквания от приятели или самите вие сте ги правили, свързани с „един непознат мач в последната минута“? Вероятно много. Има много простичък начин да избегнете това, когато залагате, за да си гарантирате печалба, макар и не в максималния ѝ размер. Но хей, Рим не е бил построен за един ден, нали?

Някои от букмейкърите в България, сред които Win Bet bg предлагат функцията Cash Out, чрез която можем да си гарантираме много спестени нерви, спечелени пари и като цяло спокойно доглеждане на мача, на който сме поставили залог.

Какво е Cash Out?

В превод на български наименованията на функцията е „Затвори залог“. Тя е свързана с определена сума, в зависимост от развоя на срещата, предлагана по време на мача от букмейкъра. За да илюстрираме ще дадем два примера – ако сте заложили 10 лева на коефициент 2 за победа на домакина, това означава, че можете да спечелите максимум 20 лева. В случай, че тимът води с 2:0 в 80-та минута букмейкърът ще ви предложи да затворите залога си на стойност много близка до максималната печалба, защото срещата се развива във ваша полза. Ако обаче резултатът е 0:0 в същия етап от срещата е много вероятно да имате предложение, клонящо към нулата, тъй като шансът залогът ви да е сполучлив е много малък.

Кога да използваме функцията Cash Out?

Тук еднозначен верен отговор няма. Личният усет и собствената преценка са от голямо значение, защото всеки мач се развива по свой собствен начин. Има обаче няколко фактора, с които да се съобразим, когато обмисляме затварянето на залога ни. На първо място трябва да се опитаме трезво да оценим случващото се на терена. Ако отборът, на който сме заложили води с 2-1, но е с човек по-малко от много време, ще има ли сили да удържи предимството си? Ако смятаме, че е възможно съперникът да изравни – по-добре е да затворим залога си, за да сме спокойни, че сме акумулирали някаква печалба, макар и не максималната.

Опитайте се да не се поддавате на импулси и емоции. Ако имате дълга колонка, която върви според вашите прогнози и няма двубой, който да ви притеснява, може би е по-добре да оставите залога си отворен, вместо да се възползвате от предложението, което букмейкърът ви е отправил, просто защото го е направил. Не забравяйте, че всяка ваша печалба е загуба за букмейкъра и той ще се опитва всячески да ви изкуши да вземете по-малка печалба, от максималната, която ще трябва да ви изплати, ако залогът ви се окаже успешен.

В обобщение можем да кажем, че функцията затвори залог носи много гъвкавост на играещите и предлага гарантирана печалба, ако не желаете да дочакате края на срещата по някаква причина. В някои случаи тя може да бъде полезна, дори когато залогът ви не се развива според предвиждането ви. В подобна ситуация ще бъдете на загуба, но тя може и да не е в пълния размер на залога ви. Най-важното е да оцените колкото се може по-реално случващото се и вашето състояние. Тогава ще знаете дали има смисъл да използвате тази функция.