Коя е Валерия Георгиева от "Ергенът"? Оказа се интересна персона! (СНИМКИ)

icon
Sofialive.bg
Източник: Valeria Georgieva/Instagram

Вторият сезон на "Ергенът" вече е тук и всеки зрител тръпне в очакване да види кое от всичките момичета в предаването ще получи последната роза от Евгени Генчев. Една от дамите, убедена в това, че може да завладее сърцето му, е Валерия Георгиева.

Тя е родена в Плевен през 1998 г. Валерия започва кариерата си на модел преди шест години, когато печели първия си конкурс за красота. Тогава е едва на 14 години и досега е участвала във фотосесии за редица списания и реклами в България и Япония. Но тя е повече от красиво лице. Тя е веган и активист за правата на животните, чиято мечта през целия живот е да направи света по-добро място за животните. 

Обожава работата си като модел и следва принципа „Изберете работа, която обичате, и никога няма да ви се налага да работите и ден в живота си“.

Преди е посещавала уроци по плуване и танци, но сега просто изгаря калориите с интензивни тренировки във фитнеса 5 пъти седмично. Освен тренировките, спазва здравословна диета. Цял живот е била вегетарианка и преди една година решава да спре да яде млечни продукти. Чувства се повече от комфортно в собствената си кожа.

Споделя в интервюта, че чувства Япония като своя втори дом, но тяхната кухня определено не ѝ допада. През 2019 г. обаче работата ѝ отново я отвежда там, където прекарва четири месеца - два месеца в Осака и два в Токио. 

Най-странната фотосесия, която е правила, е на различни модели сватбено кимоно. Кимоното е традиционен символ на Япония и жените го носят по различни поводи. Първият път, в който облича кимоно, то е толкова стегнато, че Валерия Георгиева припада по време на фотосесията.


Когато е била малка, най-голямото ѝ желание било един ден да има приют за бездомни животни. Решава да спре да яде месо и млечни продукти и става веган. През 2014 г. става доброволец в организация за защита на животните.

Среща Кристина Павлова, приятелка, която споделя любовта ѝ към животните, и двете създават собствена благотворителна организация. В момента се грижат за над 50 кучета и разчитат на дарения. Ако някой сигнализира за ранено животно, те го водим във ветеринарна клиника и след това се опитват да намерим осиновители – хора, които ще се грижат за животното и ще му дадат цялата любов на света.

Споделя, че отговорността и грижата за толкова животни не е лесна, но успява да съчетае успешно личен с професионален живот.

Валерия Георгиева казва, че човекът, който ѝ служи за модел за подражание, е Бриджит Бардо, която освен актриса, е успешен модел и световноизвестен защитник на животните.