Щастливеца Сан Стефано Плаза

icon
Sofialive.bg

Наскоро те запознахме с Щастливеца Сан Стефано Плаза и ти разказахме историята на неговите собственици, разхождайки те виртуално из неговите красиви зали, в които се ширят кокетно декорирани маси.

Обаче оттогава мина време и в една от обедните ни почивки, ние от Sofia Live решихме да се отбием отново в ресторанта, кръстен на великия Алеко Константинов и да видим какво се случва там и по-специално в менюто на това вълшебно място, тъй като предния път то ни остави без думи, а сетива ни вече сериозно копнеят за някое от щастливите ястия, предлагани там.

За наша приятна изненада разбрахме, че вече е в сила новото сезонно меню, както и новото обедно и освен това е по-вкусно от всякога. Няма да крием – зарадвахме се доста, защото обедната почивка си е за хапване, но в Щастливеца смеем да твърдим, че направо е за пируване.

За да можеш и ти да се убедиш, че няма лъжа или измама, решихме да ти покажем на какво точно от обедното меню се спряхме ние , докато почти не останахме разногледи от многобройните предложения. За да не се чудиш много време какво точно ти се яде на място, можеш да се абонираш тук и да получаваш мейл с дневните обедни предложения на ресторантите Щастливеца Сан Стефано Плаза, както и този на бул. Витоша, и да си предварително подготвен с избора си на ястие. 

А сега е време най-сетне да ти покажем главните акценти от обедното меню, които се настаниха на масата ни:

_d7a3733_copy_1_1024

 

_d7a3554_copy_1_1024

 

_d7a3660_copy_1_1024


 

_d7a3715_copy_1_1024

Всички тези ястия са дори още по-вкусни в компанията на чаша вино, a винената листа е толкова богата, че може да угоди на предпочитанията на всеки един посетител на заведението.

 

A сега ще ти представим и някои акценти от сезонното пролетно меню, приготвено само със свежи продукти, в което главен акцент е зеленият цвят.

_d7a0017_1024_02

Печено агнешко със спанак

_d7a0024_1024_02

Запечени картофки със суджук сос, телешка кайма и кашкавал

_d7a0033_1024_02

Чушка бюрек със сирене, спанак и трюфел

_d7a0064_1024_02

Воденички със зелен лук и чесън

dessert_1024_01

Вариация на ръчно приготвен сникърс и домашна лимонада

Десертите също като основните ястия имат нужда от компания, а за да им се насладиш напълно можеш да ги комбинираш със свежа лимонада с домашен био мед; цитронада с бъз и пресни плодове или малинова цитронада със свежи ягоди и подправки. Каквото и да избереш, със сигурност няма да сбъркаш, защото всички напитки са повече от свежи.

 

Не се срамуваме да си признаем, че сме лакомници, защото си хапнахме доста добре, както и че след като се насладихме на всички горепоказани кулинарни произведения, хич не ни се тръгваше, тъй като обстановката в заведението ни накара да се чувстваме така сякаш вече сме се върнали в офиса, та и сме се прибрали и отдавна сме си у дома.

Но, все пак, колкото и да ни беше приятно, по някое време все пак трябваше да си тръгнем от там и колкото и да беше неприятен фактът, че обедната почивка свърши така неусетно, бяхме повече от доволни от това как я прекарахме и прекрачихме прага на ресторанта щастливи.

Заредихме се с доста позитивна енергия, в резултат на вкусната храна и се запътихме обратно към работното ни място. Излиза, че явно наистина това, което ядеш има своето отражение над цялостното ти състояние, защото нашето беше повече от прекрасно до края на работния ден.

Е, вече знаеш къде да се отбиеш за обяд и да бъдеш сигурен, че ще се нахраниш хубаво, ще отпочинеш от приятната атмосфера в заведението, а благодарение на тези две неща – ще получиш и гаранция за добро настроение.

От нас Бон Апети и не забравяй да пратиш поздрави на Щастливеца от нас!

 

Aдрес: Сан Стефано 22

Сан Стефано Плаза - срещу БНТ

Tелeфон: 02 44 13 344

Интернет страница:

www.shtastliveca.com