Вижте коя е Ивелина Иванова от "Ергенът" (СНИМКИ)

icon
Sofialive.bg
Източник: Ivelina Ivanova/Instagram

Вторият сезон на "Ергенът" вече е тук и всеки зрител тръпне в очакване да види кое от всичките момичета в предаването ще получи последната роза от Евгени Генчев. Една от дамите, убедена в това, че може да завладее сърцето му, е Ивелина Иванова.

Много напомня на Марта от първия сезон на "Ергенът". Също като нея Ивелина е художник и интериорен дизайнер. Родена е в Бургас. Завършила е Стенопис и Живопис във Великотърновски университет “Св.Св. Кирил и Методий“. Придобила различен поглед към Изобразителното Изкуство, по време на следването си във ‘‘Universidad de Castilla La Mancha‘‘ (Куенка, Испания), “Academia di Belle Arti di Bari”( Бари, Италия) , ‘‘Universidad Complutense de Madrid’‘ ( Мадрид, Испания). Има множество самостоятелни изложби в страната и чужбина от 2013 до 2021 година.

Била е член на Асоциацията на Испанските Художници и Скулптори в Мадрид AEPE от 2017 до 2020 година. Актуално е член на Дружество на художниците в Бургас и номинирана за млад автор на годината през 2021година.

Картините ѝ най-често са направени от пясък, мрамор, като си позволява да използва и различни видове текстил за по-въздействащ ефект. Ето какво пише самата тя в официалния си сайт:

"След като намеря вдъхновение, взимам празното платно подготвено, за да нанасям боите. Първоначално нанасям акрилната боя, като намокрям повече платното, така се получават красиви акварелни форми, които ме водят по време творческия процес. Някои от тях изчезват, а други подсилвам по нататък с по-смели мазки, линии или добавяйки друг материал. За да отделя предните планове в картината, използвам различни видове платове и текстури. Парчетата плат, които лепя със специално лепило могат да се накъсат и когато е подготвена площта, да се залепят, като се създават приятни гънки, които допринасят за въздействието в картината.Най-грубите и интересни части от повърхността на платното, създавам с помощта, на различен по финост пясък или мрамор. Тях смесвам с лепило, до получаване на хомогенна смес, след което нанасям със специална шпакла. Получават се интересни форми, които се забелязват повече, когато пясъкът е фин.Нанесените материали оставям да изсъхнат няколко часа и продължавам обикновено на следващия ден."