Висш пилотаж

icon
Sofialive.bg

Независимо дали у теб дреме следващият велик готвач, който ще се вихри в кухнята със страст и неизмерим талант, или просто си ценител на висококачествената храна и майсторските кулинарни изпълнения, чети внимателно. Днес ти представяме три неща: две невероятно вкусни възможности да се докоснеш до висшия пилотаж в кухнята и шанса да станеш част от водещия кулинарен институт в Източна Европа - Академия HRC.

01_1024_31

Започваме подред. На 27 януари, сряда, ресторантът на Академията - Таланти (ул. Петър Берон 9), ще бъде под италианския флаг. Един от най-добрите италиански готвачи - шеф Роберто дал Сено, застава начело на кулинарния оркестър и заедно с талантливите студенти на HRC ще те изпрати на незабравимо пътешествие до слънчева Италия. Шеф дал Сено е практикувал из целия свят, включително Токио и Париж, за да се завърне в родината си като главен готвач на хотел St. Regis, разположен на частен остров във венецианската лагуна. Пожелаваме ти някой ден да отскочиш до красивия комплекс, а през това време утоли жаждата си за кулинарни приключения с вечерята на шеф дал Сено. Ето и менюто на име Усещане за Венеция:

  • Зимна градина: комбинации от пушени, карамелизирани и жарени върху горещи въглища зеленчуци, пяна от моцарела и хрупкава пръст;
  • Горска приказка: поширано яйце, приготвено на ниска температура, пяна от пармезан и хрупкава пудра от прошуто;
  • Средиземноморското пътешествие: равиоли пълнени с пушен патладжан, сирене бурата и суров доматен сос;
  • Глътка свежест: босилково сорбе и бонбони от лимон;
  • Венецианска ферма: агнешко филе с хрупкава коричка от кафе, сладко-кисел лук, пюре от моркови, тънка гофрета от полента;
  • В чест на капучиното: ванилова пяна, сладолед с канела, бисквитки с желирано кафе.

*Участието е на стойност 45 лв. За да направиш резервация, пиши мейл на talents@hrcacademy.com или звънни на 02/ 421 90 68.

4_900_01

Второто голямо име, с което ще те срещне HRC, е американецът Джъстин Еверет. Днес шеф готвачът движи кухнята на престижния ресторант Cavallo Point в Сан Франциско, като преди това е бил главен готвач в El Dorado Kitchen в Сонома и е работил в едни от най-добрите кухни на Западния бряг - Bouchon в Йонтвил, Auberge du Soleil в Ръдърфорд, Murray Circle и други. Шеф Еверет стои зад първата по рода си програма в Sausalito Marin City School District, чиято цел е да осигури на децата достъп до качествена храна, като популяризира здравословния начин на живот и се бори активно срещу затлъстяването и диабета. В своята работа Джъстин Еверет умело преплита техники от класическата и от модерната кухня и държи продуктите, които използва да са от най-високо качество. До неговото майсторство можеш да се докоснеш на 10 февруари, когато ще гостува на ресторант Таланти и ще ти приготви куп вкусотии от калифорнийската кухня. Менюто очаквай скоро (следи във Facebook).

00_851


Ако сме те заинтригували, замисли се дали границите на твоята кухня не са ти твърде тесни. Академия HRC предлага динамична двугодишна програма по кулинарни изкуства, разработена от лидери в образованието и индустрията. Благодарение на модерната база и професионалистите с богат международен опит, от които ще имаш шанса да се учиш, получаваш най-доброто практическо обучение със стажове в изискани ресторанти, хотели и курорти по целия свят. Към всичко дотук прибави мултикултурна среда (в HRC има студенти от всички континенти) и диплома, призната от Комисията за Акредитация на Американската Кулинарна Федерация. Накратко: образование на световно ниво.

Приемът за 2016 вече е открит. Можеш да кандидатстваш за една от двете сесии (март и септември) през сайта на HRC, като попълниш формуляр. Имай предвид, че можеш и да се бориш за стипендия в размер до 1000 евро, в зависимост от академичния ти успех. А от понеделник стартира и състезание за стипендии до 4000 евро! (Повече информация търси на сайта на Академията). Сега побързай да резервираш мястото си за среща с двамата майстори готвачи и не се колебай да станеш част от HRC и да ни изпращаш картички от кулинарните ти пътешествия по света. Успех!