Кои са летните хитове на 2018?

icon
Sofialive.bg

Лятото има нужда от хубава музика. Музика за басейна, музика за плажа, музика за клуба или просто музика, с която да го запомним. Защото лятото е свобода, музиката е свобода, а двете заедно са взривоопасна комбинация за най-яките емоции в най-горещия сезон на годината. Често съм си мислел, че лятото е основният сезон, а останалите просто са спомагателни – есента е, за да разказваме за всичко, което сме преживели по време на летните месеци, зимата е Коледа, а пролетта е за диети и фитнес в подготовка на тялото за дефиле из плажа.

Миналото лято (2017 г.) безспорният властелин бе латино музиката, а „Despacito“ на Луис Фонси беше обявено за най-стриймваното парче на всички времена и в продължение на десет седмици оглавяваше класацията на Billboard. В края на лятото толкова ми беше втръснало от песента, че ми се искаше моментално да се телепортирам в Малайзия, където парчето е забранено.

Тази година латино вълната продължава. Усещаме я и в един големите хитове на сезона - „I Like It“ на Cardi B, с участието на Bad Bunny и J Balvin. Доста престижни издания вече определиха парчето като един от основните в летния саундтрак.

Лятото тази година определено е за Drake. Докато все още актуалното „Nice Fore That“ продължава хитовия си пробег, на Острова и зад Океана са запленени от новото парче на канадския рапър – „In My Feelings“. Това „Kiki, do you love me?” (в момента припявам, ако не чувате) е толкова заразяващо, че няма как да мине без няколко repeat-а. В момента песента е номер едно в музикалните класации и в САЩ и във Великобритания.

У нас пък доста добре се приема „Solo“ на Clean Bandit и Деми Ловато. Парчето е сред най-въртяните по радиостанциите за нова музика.

Още през юни от RollingStone са определили „Boo'd Up“ на британката Ella Mai като един от летните хитове. Подкрепям с две ръце. Песента не е много популярна у нас, а е време да ви завладее със своя слънчев, „love-drunk“ саунд.

Горещият сезон определено звучи и в ритъма на „Rise” на Jonas Blue и Jack & Jack. Съвсем наскоро пък се появи общата песен Matoma и Енрике Иглесиас – „I Don't Dance (Without You)“, която бързо набира популярност и се очаква да завърши сезона като утвърден хит.


Друго ново, което определено влиза в летния ни плейлист е общия проект на Zayn и Timbaland - „Too Much”. Добавяме и две колаборации с участието на всеобщата любимка Anne-Marie – с David Guetta („Don’t Leave Me Alone) и с Rudimental & Major Lazer („Let Me Live“).

Една скоба. DJ Khaled, Джъстин Бийбър и още там няколко от дежурните други, имат нова песен (No Brainer), but I don‘t like it. И не само аз и още 82 хил., които са дали “не харесвам” в YouTube. Определено не заслужава внимание, не се подвеждайте по броя гледания.

Извън комерсиалната музика, горещо препоръчвам новия сингъл на Лени Кравиц – „Low“.
Песента включва и вокали на самият Майкъл Джексън. Кравиц е използвал записи направени от Краля на попа, по време на съвместната им работа през 2001 г.

От българската музика, парчето, което побърква-бърква лятото, тази година, определено е новата песен на Невена. Голям LIKE за нея и Preslеy, който удобно подава рамо в „Побърквам“. Много модерно и зарибавящо, далеч от реденето на нагласени рими.

“Zdr ko pr”, ха ха! Когато „Кекс“ на Papi Hans стана хит си мислех, че ще го преживея, защото едва ли ще бъде последвана от друга песен. Оказва се, че съм се объркал. Но не за съжаление, защото новото парче е доста по-яко.

„SUPERPALAV“ вече набира популярност и съвсем скоро ще ни залива от всякъде.
Въпреки че излезе през май „Чужди усмивки“ на ТоТо Н продължава хитовата си обиколка и през летните месеци. През това време Тото и Лъчо пуснаха купонджисйкото „Хайвера“, което едва ли щеше да бъде чуто и така аплодирано, ако не идваше от хитовия дует. Парчето на СкандаУ носи лятно и слънчево настроение, така че адваме и него към нашия плейлист.

БГ вотът отива и при тоталния хит на Dara „Все на мен” и безапелационната както винаги Михаела Маринова – „Очи в очи“.  

Е това беше лятната музикална класация на SofiaLivе и сега остава само да продължаваш да се наслаждаваш на остатъка от лятото и да си тананикаш някоя от селектираните от нас песни. И нека музиката бъде с теб!

Автор: Владислав Иванов

А тук можеш да видиш обявите в един животински сайт за запознанства

Слушай и вярвай на ушите си