Като летен бриз

Преди време обещахме да ти дадем рецептата на бар Colibri за домашната им лимонада, обаче откакто пробвахме авторския коктейл Грейпада на Галя (едната от двете сирени, които държат мястото), не сме си и помисляли за други безалкохолни варианти.

Напитката й хич не е някаква сложнотия и става за секунди, а тя сама се е сетила да смеси фреш от червен грейпфрут със спрайт и листа от мента. Резултатът е свеж, не е прекалено газиран и съвсем леко нагарча, така че ще го харесат дори тези, които признават само сладките комбинации. Ето и от кое по колко слага в чаша от половин литър (но става да си поръчаш и кана от литър):

100-150 мл фреш от червен грейпфрут,
спрайт,
4-5 листа от мента,
4 кръгли резена от червен грейпфрут,
6-7 едри бучки лед.

Първо пускаме леда в чашата, а след това нареждаме по стените й резените от грейпфрута. Поръсваме с листата от прясна мента, изсипваме фреша и пълним догоре със спрайта. Топваме една дебела сламка и започваме бавно да отпиваме, за да ни е по-сладко, въпреки че е едва се сдържаме да не го обърнем за секунди.

Текст Милена Гелева / Фотография Васил Танев

Преди време обещахме да ти дадем рецептата на бар Colibri за домашната им лимонада, обаче откакто пробвахме авторския коктейл Грейпада на Галя (едната от двете сирени, които държат мястото), не сме си и помисляли за други безалкохолни варианти.

Напитката й хич не е някаква сложнотия и става за секунди, а тя сама се е сетила да смеси фреш от червен грейпфрут със спрайт и листа от мента. Резултатът е свеж, не е прекалено газиран и съвсем леко нагарча, така че ще го харесат дори тези, които признават само сладките комбинации. Ето и от кое по колко слага в чаша от половин литър (но става да си поръчаш и кана от литър):

100-150 мл фреш от червен грейпфрут,
спрайт,
4-5 листа от мента,
4 кръгли резена от червен грейпфрут,
6-7 едри бучки лед.

Първо пускаме леда в чашата, а след това нареждаме по стените й резените от грейпфрута. Поръсваме с листата от прясна мента, изсипваме фреша и пълним догоре със спрайта. Топваме една дебела сламка и започваме бавно да отпиваме, за да ни е по-сладко, въпреки че е едва се сдържаме да не го обърнем за секунди.

Текст Милена Гелева / Фотография Васил Танев

Гласували общо: 1 потребители